12308773_946185455452269_7221396847960844819_n

 

 

 

 

 

 

 

7 december 2015, Hilversum


De boodschap van mijn Geest

In de tijd dat ik het fijn vond om na het avondeten en bij een borrel een sigaret op te steken, kreeg ik zo nu en dan een spontane longontsteking.

Onmogelijk om er nog 1 op te steken en verplicht aan de medicatie om het benauwde gevoel te laten verdwijnen.

Pas later zag ik een patroon ontstaan; elke keer als het op een verslaving begon te lijken en het niet meer op ‘gezelligheids-roken’ leek, kwam de ontsteking weer terug.

Ik begon mij voor het eerst in mijn leven af te vragen of mijn Geest mij via mijn lichaam liet weten wat zij niet zo leuk vond en bovendien niet over peinsde langer te accepteren.

Die duidelijke boodschap heb ik begrepen en het roken behoort inmiddels tot het verleden. Met dank aan mijn lieve Geest ♡

Ik ben een vrouw die van structuur houdt. In die zin, dat ik al mijn taken als vrouw, moeder, dochter, kleindochter, tante, nicht, vriendin, collega en onderneemster zodanig verdeel, dat ik zelfs nog tijd overhoud om goed voor mezelf te zorgen.

Drie keer per week naar de yoga/pilates, drie keer per week in de sauna/stoombad, elke dag muziek luisteren vanaf een uur of 19.00, elke 2 weken Salsa dansen, elke dag mediteren, elke dag zingen, elke week op visite…

Sinds de verhuizing naar Hilversum afgelopen zomer, heb ik deze structuur ingeruild voor “Mañana, Mañana-gedrag”.

“Echt. Morgen ga ik beginnen met yoga. O nee, had ik dat gisteren gepland staan?”

Inmiddels heb ik het mezelf aangeleerd te accepteren dat niet alle fases van het leven een walhalla moeten zijn om geluk te kunnen ervaren, en kan ik het mezelf vergeven dat er inmiddels maanden zijn verstreken zonder een ‘Child pose’ of ‘Downward facing dog’.

Ik haal mijn geluksgevoel nu uit andere dingen (zie: Blog 1 De Fles).

Maar dat neemt niet weg dat ik het mis. Zo goed voor jezelf zorgen geeft voldoening en het is bovendien erg verslavend!

Hey! Daar heb je ‘m weer. VERSLAVEND.

Nee. Zou het…?

Zou mijn Geest hebben gemerkt dat ik al die structurele activiteiten nodig had om geluk te kunnen ervaren?

Zou het kunnen zijn dat ik moest leren geluk te ervaren zonder al die gestelde voorwaarden?

Zou ik eens wat meer naar mezelf moeten luisteren? Niet zozeer naar wat ik denk, maar naar wat ik voel? Zitten daar mijn boodschappen?

Ik loop al twee weken rond met een misselijk gevoel en een opgeblazen buik. De dokter zei dat het een virale infectie is geweest en schreef mij antibiotica voor.

Die antibiotica mocht hij houden, want de puzzelstukjes vielen langzaam op zijn plek;

De chocolade, de chips, het gevulde speculaas, de cola, de koffie, de tosti’s en de voorgesneden groenten gaan plaats maken voor de muesli met yoghurt, salades, noten, fruit, verse groente, vis, thee en spinazie smoothies!

DAT MAAKT MIJ (op dit moment) GELUKKIG!

Met dank aan mijn lieve Geest ♡

♡ ♡ ♡

Ik bedank je voor de tijd die je hebt genomen voor het lezen van deze blog en ik ben heel benieuwd wat het voor je heeft betekend… Zou je een reactie voor me willen achterlaten?

Door het delen van mijn levenservaringen hoop ik mensen te inspireren. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zou ik je graag willen vragen het bericht voor me te ‘liken’ en te delen. ♡

Ik wens je een hele mooie dag toe, vol met liefde en positieve energie! Luister goed naar jezelf. De wijsheid komt van binnen…

Liefs, Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *