12310469_945112468892901_4179219571979256690_n

 

 

 

 

 

 

 

 

5 december 2015, Hilversum

 

De Fles

Zie je lichaam als een fles. De inhoud geeft aan hoe je je voelt.
Ben je halfvol, halfleeg of tot aan de nok gevuld?

In dat laatste geval voel je je heerlijk! Gelukkig, zorgeloos en met alles in vrede. Dat zijn de pieken van het leven, de fases waarin je het liefste zo lang mogelijk wilt blijven hangen 🙂

Helaas zit het in ons ‘mensen’ dat wij dit niet voortdurend kunnen blijven vasthouden, omdat wij ons nu eenmaal laten meeslepen door de continue terugkerende levenslessen.

Er zijn momenten dat mensen om je heen om troost of aandacht vragen, terwijl je eigenlijk niet volledig gevuld bent.

Wat doe je dan?

Als zorgzaam typje is de keuze makkelijk gemaakt.Of je kunt een keer ‘Nee’ verkopen, waardoor je automatisch ‘Ja’ tegen jezelf zegt.

Belangrijk om te weten is, dat als je toch voor het snoepen uit je eigen reserves kiest, hoe je jezelf zo snel mogelijk weer aanvult.

Hoe vul je jezelf aan?

Ga er maar eens rustig voor zitten en maak een lijstje met een aantal activiteiten die jouw hart verwarmen.

Dit kunnen bezigheden zijn die je al jaren niet meer hebt uitgevoerd. Of juist bezigheden die totaal niet in jouw huidige leventje passen en waar op dit moment geen tijd voor lijkt te zijn.

Schrijf ze toch allemaal maar op.

Voorbeelden van mijn ‘aanvul-methodes’ zijn:

Liefhebben
Zingen
Dansen
Strand- boswandeling maken
Zwemmen
Koken
Yoga
Mediteren
Wind
Vuur

Het moederschap is 1 van mijn belangrijkste aanvul methodes ♡ De dag dat deze foto genomen werd, was ik mezelf aan het aanvullen.

Met zakken aardappels op mijn hoofd lopen en mijn dochter horen gieren van het lachen omdat mama weer ’s zo gek doet ♡ Hoppa, en weer vol zat die fles!

Plak je lijstje op de koelkast en probeer af en toe eens voor jezelf te zorgen en de mensen om je heen in de wacht te zetten totdat jij je weer helemaal goed voelt.

Het cliché zegt het al: Je moet eerst van jezelf houden voordat je van iemand anders kunt houden…

♡♡♡

Ik bedank je voor de tijd die je hebt genomen voor het lezen van deze blog en ik ben heel benieuwd wat het voor je heeft betekend… Zou je een reactie voor me willen achterlaten?

Omdat ik vaak mooie reacties krijg op deze metafoor tijdens mijn lezingen, workshops en opleidingen hoop ik dat dit bericht zo veel mogelijk mensen bereikt. Zou je het bericht voor me willen liken en delen? ♡

Ik wens je een hele mooie dag toe, vol met liefde en positieve energie! En wie weet wordt er straks nog aan de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt…

Liefs, Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *