skip to Main Content

Kinderyoga

Docent: Evelien Dumont

Doelgroep: Kinderen tot 12 jaar

Regio: Noord-Holland

dierenrijk4-1

amaya-yoga

“Mijn passie ligt bij het geven van kinderyoga aan zieke- en kwetsbare kinderen, waarbij ik hen door middel van een krachtige en speelse manier leer te bewegen en contact te maken met elkaar. Ik neem de groep mee op avontuur door de Jungle, en terwijl de kinderen stralend meedoen, worden ze door de oefeningen leniger, krachtiger en weerbaarder.

Door verschillende ademhalings- massage en concentratieoefeningen leren zij om in het hier en nu te zijn, waardoor de spanning omtrent het ziek zijn even vergeten kan worden. Het kind wordt hierdoor weer in zijn/haar kracht gezet.

De interne organen worden gemasseerd waardoor het verteringsproces en de opname van voedingsstoffen verbeterd.”

 evelien-yoga
 ———————————————————————————————————–
Shantala Babymassage

Docent: Els Aardewijn

Doelgroep: (Groot)ouders van een baby van 6 weken-9 maanden

Regio: ’t Gooi

delis

shantala

“Aandacht voor je baby. Hoe kan dat beter dan met een liefdevolle massage!

Na de geboorte is de veiligheid van de baarmoeder ineens verdwenen en krijgt een baby veel nieuwe indrukken te verwerken. Kou, warmte, honger, licht en gevoelens van eenzaamheid kunnen enkele nieuwe ervaringen zijn waar de baby mee te maken krijgt. Door te huilen kan hij duidelijk te maken dat er iets niet prettig is, of dat hij zich niet lekker voelt.

Shantala Babymassage is een oude techniek uit India. Het is een manier om je baby liefdevolle aandacht te geven. Je laat hem voelen dat je er voor hem bent en dat hij er mag zijn. Daardoor voelt zich veilig, geborgen en geaccepteerd.
Babymassage leert je baby ontspannen en alle indrukken te verwerken.

Als ouder leer je goed naar je baby te kijken en zijn reacties beter te begrijpen.
Babymassage helpt je baby zich lekker in zijn lijfje te voelen, waardoor hij zich evenwichtig kan ontwikkelen.
Regelmatig masseren heeft een ontspannend effect op kinderen die slecht slapen, darmkrampjes hebben of veel huilen.”


Ontspannen Bevallen

Docent: Daisy Hatusupy

Doelgroep: Uiterlijk in week 36 van de zwangerschap

Regio: Landelijk

13932815_1150010511704208_2343383044803370771_n

“Op 15 februari 2010 beviel ik in een Spaans ziekenhuis van mijn dochter. Een bevalling van 30 uur met de meest helse pijnen en intens paniek.

Pas jaren later leerde ik mijn lichaam kennen en leerde ik hoe te ontspannen. Deze lichaamscontrole heeft mij geholpen tijdens de bevalling van mijn zoon op 2 juni 2016. Een ontspannen bevalling, zonder pijn.

Door middel van een korte cursus, hoop ik zoveel mogelijk vrouwen te helpen bij de voorbereiding op de bevalling.

De cursus is gebaseerd op ontspanning, het geboortelichaam ‘haar werk’ te laten doen en samenwerken met je kindje. Leven geven zoals (volgens mij) bedoeld is…”


Zie je kind!

Docenten: Myra Bijker en Myrthe Maathuis-Enthoven

Doelgroep: Ouders/Opvoeders

Regio: Landelijk

zie-je-kind

“Om te kunnen inspelen op wat je kind nodig heeft, helpt het om je kind goed te zien. Met zien bedoelen wij dat je kind echt door jou ‘wordt gezien’. Dit betekent dat je met al je zintuigen waarneemt wat je kind jou vertelt. Dit kan zijn door zowel verbale als non verbale communicatie. Wat geeft jouw kind aan als het huilt? Wat vertelt het spel van je kind jou? En welke grenzen zoekt  jouw kind op waaruit blijkt welke behoeftes hij heeft?

Wij helpen opvoeders deze belangrijke vragen te beantwoorden met als doel hun kind of het kind dat zij verzorgen nog beter te leren kennen en begrijpen. Met praktische workshops begeleiden wij ouders en verzorgers door een oerwoud van signalen en emoties. En bieden wij handvatten om daar meer grip op te krijgen, waardoor het inzicht groeit in wat hun kind nu werkelijk nodig heeft. Hierdoor kunnen zij beter inspelen op de behoeften van hun kind. Waarbij zij bovendien optimaler kunnen genieten van de prachtige kinderjaren.”

 

Back To Top
X