skip to Main Content

Coördinatie

admin-ajax

“Het is fijn dat er een duidelijke handleiding voor de masseurs is. Als ik op een andere locatie binnen onze zorggroep wordt ingedeeld, is mij bijvoorbeeld meteen duidelijk met welk ziektebeeld ik te maken heb en waar ik mijn werkmaterialen kan vinden…”

Om (grootschalige) projecten een solide, veilige en betrouwbare basis te geven, biedt Unity Care projectcoördinatie op maat. Deze bestaat o.a. uit vaste formats, een overzichtelijk draaiboek en online werkmappen.

Deze overzichtelijke structuur is door Unity Care en Optibody nauwkeurig uitgewerkt en dient landelijk als rode leidraad. Om dit te implementeren in het bestaande beleid, wordt er tijdens de opstartfase nauw samengewerkt met interne professionals zoals vrijwilligerscoördinatoren, teamleiders, infectiepreventie, geestelijke zorg etc..

Doel is om de zorginstelling te begeleiden naar zelfstandigheid en de projectcoördinatie zo spoedig mogelijk over te dragen aan een (vrijwillige) projectcoördinator.

Ik help u graag met de opstart van een veilig en betrouwbaar project!
Klik hier

Opleidingen

“Eindelijk weer eens iets voor mezelf ondernomen. En de mensen die ik wekelijks masseer zijn elke keer weer zo blij om me te zien..!” 

  • Wilt u graag (op vrijwillige basis) ontspanning en troost bieden door middel van een hand- of voetmassage?
  • Vindt u het fijn om mensen aan te raken en biedt u graag een luisterend oor?
  • Wilt u graag een vast gezicht zijn binnen de zorginstelling op bijvoorbeeld een vaste afdeling?
  • Bent u voor een bepaalde tijd inzetbaar, bijvoorbeeld minimaal een jaar?
  • Ervaart u het leren in groepsverband als prettig omdat u daardoor sociale contacten op doet of gaat uw voorkeur uit naar individuele lessen?
  • Wilt u, naast het leren van de massagetechnieken, ook zelf ontspanning, liefde en geduld ervaren?

12744670_965410430214277_1332150606203902116_n

Handmassage in de Zorg / Voetmassage in de Zorg

Duur: 12 weken

Studiebelasting: min. 5 uren per week

Bijzonderheden: De onderdelen Infectiepreventie en Geestelijke zorg worden per zorginstelling op maat aangeboden.

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvangt u een Unity Care certificaat!*
*Biedt binnen diverse zorginstellingen een werkgarantie ‘Vrijwillig Handmasseur’.

“Mijn werkgever gebruikte het jaarlijkse opleidingsbudget voor mijn scholing, waarna ik haar beloofde minimaal een jaar te blijven masseren. Dat is inmiddels al 1,5 jaar geleden…”

Bent u ook geïnteresseerd in het volgen van een opleiding of wilt u deze aanbieden aan uw vrijwilligers/beroepskrachten?
Klik hier

Bij- en nascholing

“De jaarlijkse opfriscursus geeft mij altijd weer wat extra zelfvertrouwen en het is leuk om iedereen weer even te zien…”

Marion Hofstra (Optibody.nl) heeft de 16-delige hand- en voetmassage volgens een unieke methode ontwikkelt, waardoor de massage geen contra-indicaties kent en dus bij elk ziektebeeld worden toegepast.

Om de kwaliteit en veiligheid van deze massage te waarborgen vindt er verplichte nascholing plaats, de zogeheten ‘opfriscursus’, waarbij er vooral wordt gelet op de juiste uitvoering van de massagetechnieken. Elke masseur ontvangt hiervoor automatisch een oproep.

Bijzonderheden: De geldigheid van het certificaat wordt direct na de opfriscursus verlengd met een jaar.

“Onze werkgever vergoedt de jaarlijkse opfriscursus voor ons. En eigenlijk vindt ik dat wel heel prettig, als ruil voor mijn wekelijkse inzet als vrijwillig masseur.”

Een (extra) opfriscursus aanvragen?
Klik hier

nascholing_foto

Workshop

“Tijdens de workshop werd ons gevraagd elkaars handen vast te pakken. Dat voelde in het begin wel wat onwennig. Ik ben blij dat ik de workshop heb gevolgd, want nu ben ik er zeker van dat dit bij mij past!”

Tijdens de workshop wordt er vooral aandacht besteed aan de aanraking, het leren van een aantal massagetechnieken en de verantwoordelijkheden die u draagt als masseur in de Zorg.

Zorginstellingen selecteren vaak een groep van 12 deelnemers en maken naderhand een bewuste selectie, voordat de interne opleiding ‘Handmassage in de Zorg’ of ‘Voetmassage in de Zorg’ daadwerkelijk van start gaat.

Zo besparen we tijd, energie en kosten!

 

“Via de Vrijwilligersacademie kon ik kosteloos een workshop handmassage volgen, waarna ik me aanmeldde voor een 10-weekse opleiding. Na het behalen van het certificaat kon ik direct van start bij een zorginstelling met dementerende ouderen. Het is een bijzondere vrijwilligersfunctie.”

Wilt u een workshop volgen of wilt u deze aanbieden aan uw vrijwilligers/beroepskrachten?
Klik hier

20160318_12001320160314_112954

Lezing

Lezingen – Epowerment

“Je bent Prachtig, Krachtig en Onvoorwaardelijk Liefdevol” werd mij ooit eens gezegd. Het daadwerkelijk geloven deed ik pas jaren later…”

Tijdens de 1,5-2 uur durende lezingen spreek ik uit eigen levenservaring en hoop ik zoveel mogelijk mensen te inspireren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
De interactieve lezingen geven u meteen de mogelijkheid om te ervaren hoe er met bepaalde gevoelens of situaties om kan worden gegaan.
“Na het geven van een lezing voel ik me altijd voldaan. Mijn kwetsbaarheid en menselijkheid zijn duidelijk zichtbaar en de meeste mensen herkennen zichzelf in mijn verhalen. Ik vertel nooit iemand wat ze moeten doen in het leven. Ik kan enkel vertellen hoe ik ermee omga…” 
Wilt u graag een lezing bijwonen?
Ik stuur u  graag de eerstvolgende data en locaties toe!

Bemiddeling

unitycare(foto_opleiding2)

Wij zijn van mening dat elk soort (zorg)instelling dit soort projecten verdient! Of het nu een groot ziekenhuis of een gesubsidieerd verzorgingshuis betreft.

Daarom bieden we bemiddeling aan tussen zorginstellingen met een klein budget en sponsors, met als doel financiële of materiële middelen te verkrijgen voor het opstarten en voortzetten van de (vrijwilligers-)projecten ‘Handmassage in de Zorg’ en ‘Voetmassage in de Zorg’.

‘Samen voor een betere Zorg!’

 

Wilt u graag masseren bij een zorginstelling bij u in de buurt?

Wilt u financiële- of materiële hulp bieden aan een zorginstelling?

Ik bemiddel graag tussen u en de zorginstelling! Samen voor een betere Zorg!

Klik hier

Back To Top
X