skip to Main Content

Organisatie: Oeboentoe

Doelgroep: Senioren

Regio: Noord-Holland

profielfoto-brankica-de-jong-2

Oeboentoe staat voor ‘samen meer mens’, ‘medemenselijkheid’ en leven vanuit het besef ‘ik ben omdat wij zijn’. Het is de essentie van wat het betekent om mens te zijn. We hebben elkaar nodig om mens(elijk) te zijn. Oeboentoe richt zich op het verbinden van mensen, zonder voordeel te behalen ten koste van anderen maar op basis van win-win voor alle partijen.

De trieste waarheid van vandaag is dat veel senioren vereenzamen, weinig tot geen sociaal contact hebben en geen doel (meer) in het leven hebben. Door gebrek aan menselijke aandacht worden deze senioren eerder (mentaal of fysiek) ziek en wachten alleen nog maar op het onvermijdelijke. Dit vind ik een onacceptabele situatie en daar wil ik met Oeboentoe wat aan doen. Daarnaast hebben veel senioren een kleine portemonnee en hoge zorgkosten, waardoor het voor hen vaak niet of nauwelijks mogelijk is om leuke dingen te doen.

Oeboentoe richt zich op het organiseren van activiteiten en uitjes voor groepen senioren tegen lage kosten zoals.: stijldansen, muziek luisteren/spelen, zingen, naar de dierentuin gaan of naar een boerderij, kasteeltuin, kunstroute etc., tuinieren, knutselen (ook samen met kinderen), boetseren, schilderen, beeldhouwen, houtbewerking, repareren van apparatuur (kringloop/particulieren), kleding (ver)maken (scholen, toneel), wandelen in de natuur, bewegen voor senioren (Tai Chi, Yoga, Pilates, dansen, aqua fitness) etc.

Het doel van de activiteiten van Oeboentoe:

o    Verbinden van senioren met andere mensen en doorbreken van sociaal isolement

o    Interactie faciliteren tussen senioren en andere generaties

o    Eenzame senioren weer onderdeel laten zijn van de samenleving

o   Senioren weer een doel in het leven geven en iets om naar uit te kijken

o    Plezier brengen waardoor senioren weer zin in het leven krijgen

286-viaje-a-argentinabuenos-airestango-danza-2

Back To Top
X