skip to Main Content

Reizen door Muziekland

Docent: Diederick Lentz

Doelgroep: Kinderen, alle leeftijden

Regio: Landelijk

 

foto-diederick-dsc_6954

“Met het programma ‘Reizen door Muziekland’ laat ik zieke kinderen of kinderen met een verstandelijke beperking een reis maken door verschillende muzieksoorten. Hun gezichten stralen en het onbezorgde kind mag er weer even zijn. Muzieknoten kunnen lezen is makkelijk, maar staat zeker niet centraal. Meezingen, een instrument bespelen en de muziek echt beleven is veel belangrijker!”

reizen-door-muziekland

 


 

Bob’s Band

Band: Bob (gitaar, zang, percussie), Benjamin (gitaar, zang, drums), Matthias (gitaar, zang), Daisy (zang, percussie)

Doelgroep: Senioren en kinderen

Regio: Amsterdam

 

opa bobs-band-tekening

“Sinds 2015 vormen wij een enthousiaste 4-koppige band, die met veel plezier (op vrijwillige basis) muziek maakt voor zieke en kwetsbare mensen. Het repertoire voor senioren bestaat uit (meezing)muziek uit de jaren ’20-’80 en speciaal voor de kinderen beleven we de avonturen van ‘Wasneeplus de Octopus’. Muziek is onze passie, en we hopen bij jong&oud een lach op het gezicht te toveren!”

https://www.facebook.com/UnityCare.nl/videos/1163096123761200/

bobs-band


 

Kerstmisliederen in Dickensstijl

Koor: Mamoré / Encanto o.l.v. Maria Tomassen

Doelgroep: Divers

Regio: Noord-Holland

 

maria-tomassen

 

Een opname in een zorginstelling tijdens de feestdagen kan de nodige spanning met zich meebrengen. En laten we niet vergeten dat veel ouderen de Kerstdagen alleen doorbrengen…

We hopen hiermee wat extra ‘licht’ te geven aan deze speciale tijd van het jaar. We zingen met veel liefde en passie voor de bewoners, patiënten en personeel van zorginstellingen.

Daisy Hatusupy: “Deze foto’s werden gemaakt tijdens ons kerstoptreden in 2014. We liepen geheel in Dickensstijl gekleed door het ziekenhuis heen en de patiënten kwamen stralend hun kamers uit om te zien waar dat mooie gezang vandaan kwam. Het was een geweldige ervaring…!”

 

mamore

mamore

 


Power of Sound

Organisatie: Spirit Connection

Doelgroep: Divers

Regio: Landelijk

spriti-connection

Een Power of Sound behandeling houdt in dat u compleet in een ‘bad’ van klanken ligt. Het fysieke lichaam wordt hierbij niet aangeraakt door menselijke handen alleen door klank en trilling. U ligt met uw kleding aan op een Soundwave bed met monochord en tongdrum. Bij deze behandeling wordt klank gemaakt met verschillende ‘instrumenten’ zoals onder ander gongs, klankschalen, monochord, stemvorken e.d.

Klank werkt als wellness, pure ontspanning. Daarbij is klank een draaggolf van bewustzijn en verhoogt de energie, lost blokkades op, helpt tegen stress, spanning en slapeloosheid.

 

Foto: Werner Ero

Foto: Werner Ero

Een Sound Experience concert is een luisterervaring die het ervaren zelf wil belichten in plaats van het opiniërende denken.

Bij deze concerten staat een muzikant centraal en deze gebruikt – het nu – als inspiratie voor meditatieve improvisaties. Op hun beurt geïnspireerd, kleuren de Spirit Connection klankspelers met hun gongs, schalen en andere instrumenten, het muzikale momentum verder in. Soundscape-architect Frans de Rond mengt real-time opgenomen fragmenten als subtiele soundscapes in het geheel.

Back To Top
X